24ur.com - V ZDA število ločitev v času pandemije naraslo, pri nas upadlo

Za uspešen zakon je potrebno veliko dela, v času pandemije, ko je ves svet postavljen na glavo, pa odnosi še bolj trpijo. Za mnoge pare so bili stres, izguba služb in druge težave, povezane s pandemijo, kaplja čez rob. V številnih državah, predvsem v ZDA, tako letos beležijo porast števila razvez. Pri nas je bilo doslej ločitev manj kot prejšnja leta, a manj je bilo tudi porok.

Delo - Bodo »neposlušne« učitelje v ponedeljek kaznovali?

»Učiteljstvo v Sloveniji velja za visoko strokovno in zelo odgovorno. A na komandno ukazovalno logiko se zelo slabo odzove,« se je za Delo v imenu slovenskih učiteljev, ki se v »Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ) artikulira kot stališče praktikov«, odzval glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj. Da je hitro testiranje na novi koronavirus v ponedeljek za učitelje obvezno, je na novinarski konferenci dejala Vesna Kerstin Petrič, generalna direktorica Direktorata za javno zdravje. Kdor se ne bo testiral, v torek ne bo mogel v učilnico.

Žurnal24.si-Stanovanje, vredno 86 tisoč evrov, se prodaja za 25 tisočakov

Vsako pogodbo, tudi pogodbo, na podlagi katere je bila pisana dosmrtna brezplačna služnost stanovanja je mogoče izpodbijati na sodišču kot fiktivno pogodbo, nično pogodbo (razlogi za ničnost po 86. členu Obligacijskega zakonika) ali izpodbojno (napake volje, prav tako skladno s pravili, določenimi v Obligacijskem zakoniku). Glede na okoliščine posameznega primera je mogoča tudi tožba na izpodbijanje pravnih dejanj dolžnika (tako imenovana paulijanska tožba).

PODROČJA DELA

CONSECTETUR ADIPISCING ELIT

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea

Commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat

  • Gospodarsko pravo
  • Civilno pravo
  • Stvarno pravo
  • Upravno pravo
  • Odškodninsko pravo
  • … in druga področja prava (pokličite)
1000

Rešenih primerov

50

Vrst pravnih storitev

5

Strokovna ekipa

15

Let izkušenj

Pokličite za nasvet
Telefonska številka: 082052384

Ne odlašajte
Pravočasen pravni nasvet je zlata vreden
POKLIČITE