Izterjava
Naša odvetniška pisarna vam nudi vso potrebno podporo pri čim hitrejši in čim bolj uspešni izterjavi dolgov.

Poskrbeli bomo za:

  • pravno svetovanje glede nadaljnjih postopkov in ukrepov v vašem primeru,
  • natančno poizvedbo o plačilni sposobnosti dolžnika,
  • pripravo pisnega opomina dolžniku,
  • pogajanje glede sklepanja dogovora o plačilu terjatev,
  • pripravo vseh potrebnih dokumentov, ugovorov itd., ki so potrebni v postopku,
  • vodenje postopka izvensodne ali sodne izterjave,
  • zastopanje na sodiščih.

KAKO POTEKA UČINKOVITA IZTERJAVA DOLGOV?

Če želite čim hitreje in čim bolj učinkovito izterjati dolgove od vašega dolžnika, je v večini primerov priporočljiva pomoč izkušenega pravnika, ki je specializiran za to področje. Naša odvetniška pisarna se vsakodnevno srečuje s podobnimi primeri, saj je plačilna nedisciplina dokaj pogost problem, s katerim se srečuje veliko podjetij in posameznikov. Zato zelo dobro poznamo to področje, pa tudi različne pravne ukrepe, ki jih lahko uporabite za to, da po izvensodni ali sodni poti dosežete poplačilo vseh terjatev. Pri tem vam lahko pomaga tudi naša odvetniška pisarna, ki se ukvarja tudi z izterjavo dolgov oziroma terjatev tako od fizičnih kot od pravnih oseb. V primeru, da ne veste, kako doseči plačilo terjatev, se obrnite na nas in skupaj bomo našli rešitev!

S POMOČJO ODVETNIKA ZA IZTERJAVO HITREJE DO USPEŠNE IZTERJAVE

Dolžniki se plačilu dolgov izogibajo na najrazličnejše načine, velikokrat z upniki pretrgajo vsakršno komunikacijo ali pa jim nenehno obljubljajo plačilo terjatev ter na vse mogoče načine zavlačujejo postopek. Zaradi tega se takšne zadeve lahko zelo dolgo vlečejo in upnikom povzročajo nepotreben stres. S pomočjo odvetnika boste kot upnik prihranili veliko časa in energije, saj boste lahko celoten postopek prepustili njemu ter vas tako ne bo več bremenil. Poleg tega pa bo postopek izterjave z njegovo pomočjo potekal veliko hitreje, saj bo lahko na podlagi izkušenj, strokovnega znanja in poizvedb o dolžniku in njegovem premoženju odvetnik že vnaprej ocenil, kako postopati, da bo izterjava uspešna in da bo imel dolžnik čim manj možnosti za zavlačevanje postopka. Tako boste hitreje prišli do svojega denarja oziroma izplačila terjatev, zato se je v takšnih primerih vsekakor pametno čim prej obrniti na odvetnika. Predvsem pa ni dobro čakati na to, da bo dolžnik dolgove poravnal sam od sebe, saj se to najverjetneje ne bo zgodilo, poleg tega pa bo lahko v tem času svoje premoženje zapravil, ga prenesel na varno ali pa ga bo z njimi izplačal druge upnike, zato boste sami ostali praznih rok. Vse našteto lahko preprečite tako, da z ustreznimi ukrepi začnete nemudoma oziroma takoj, ko nastane dolg. Pri tem pa vam s svojim pravnim znanjem in izkušnjami lahko zelo pomaga tudi ustrezno usposobljen pravnik.

POKLIČITE NAS

Če potrebujete našo pomoč ali imate kakšno vprašanje, nam pišite ali nas pokličite na spodnjo telefonsko številko.

Brez pritiskov se odločite ali smo prava izbira za vas.

Kontakt

IZVENSODNA IZTERJAVA TERJATEV

Vsak odvetnik vam bo v primeru nastanka zapadlih terjatev svetoval, da najprej poskusite zadevo rešiti izvensodno, kar je vsekakor najhitrejša in najbolj enostavna pot. Če ste z dolžnikom že sami poskušali komunicirati ali se z njim dogovoriti glede plačila nastalih obveznosti, vendar pri tem niste bili uspešni, potem se obrnite na odvetnika, ki bo dolžnika opomnil na terjatve ter mu predložil možne rešitve, pa tudi pravne ukrepe, ki sledijo, če terjatev ne bo odplačal.

Upnikom se velikokrat zdi, da je njihova situacija brezizhodna in da je edino, kar jim še preostane, sodna pot, vendar se s pomočjo odvetnika veliko takšnih primerov razreši po izvensodni poti. Dopis ali opomin odvetnika ima namreč za dolžnike drugačno težo, kot če ga napišete sami, poleg tega pa za dolžnika predstavlja opozorilo, da nameravate pri izterjavi dolgov uporabiti vsa pravna sredstva, ki so vam na voljo, saj se sicer ne bi obrnili na pomoč pravnika. Čeprav se vam morda ne zdi tako, je tudi v vašem primeru morda možna izvensodna izterjava, zato se čim prej obrnite na ustrezno usposobljenega pravnika, ki vam bo pomagal pri nadaljnjih korakih in postopkih. Za to vam je na voljo tudi naša odvetniška pisarna, kjer vam lahko svetujemo o tem, kako čim prej priti do povračila terjatev.

SODNA IZTERJAVA TERJATEV

Kadar se izkaže, da dolžnik terjatev kljub dogovoru, pogodbi, opominom in drugim ukrepom, nikakor ne želi poravnati oziroma se na različne načine izogiba obveznostim, je smiselno razmisliti o sodni izterjavi. Preden se odločimo zanjo, pa je treba preveriti, ali je v določenem primer ta sploh smiselna in na kakšen način se jo lotiti. Pred začetkom kakršnega koli postopka je treba preveriti, kakšno premoženje ima sploh dolžnik, ali je zelo zadolžen in obstajajo tudi drugi upniki, ki želijo od njega doseči poplačilo terjatev, ali je morda v stečajnem postopku oziroma postopku osebnega stečaja itd.

Naša odvetniška pisarna lahko poskrbi za poizvedbo o dolžniku in njegovem premoženju ter vam na podlagi dobljenih podatkov strokovno svetuje o nadaljnjih pravnih in drugih ukrepih. Na podlagi zbranih informacij lahko ocenimo, kakšna bo uspešnost sodne izterjave in ali se splača odločiti za ta korak. V primeru, da se odločite za sodno izterjavo, pa lahko celoten postopek vodi naša odvetniška pisarna, v kateri so zaposleni tudi izkušeni pravniki, ki so specializirani za področje izterjav in izvršb. Maksimalno se bodo potrudili, da bodo od dolžnika izterjali prav vse terjatve v čim krajšem času.

POSKRBITE ZA ZAVAROVANJE TERJATEV

Pravni strokovnjak je upnikom, ki želijo izterjati terjatve od dolžnika, lahko v veliko pomoč in poskrbi za večjo uspešnost in hitrejši zaključek postopka, še bolje pa je, če upnik že pred nastankom terjatev poskrbi za njihovo zavarovanje. Z zavarovanjem terjatev upnik zmanjša tveganje, da bi prišlo do neplačanih terjatev, zato je to, kakšno bo zavarovanje, najbolje misliti že pred sklepanjem posla in po potrebi to opredeliti tudi v pogodbi. Pri tem vam lahko svetuje tudi naša odvetniška pisarna. Naši pravniki bodo podrobno preučili vaš primer, vam pojasnili, kakšno finančno tveganje za vas prinaša sklepanje določenega posla ali podpis pogodbe ter kako lahko čim bolj učinkovito zavarujete svoje terjatve. Tako se boste izognili nadaljnjim težavam, zato je zavarovanje terjatev pametna odločitev. Predstavlja namreč preventivni ukrep, s katerim preprečite, da bi se morali ukvarjati z dolgotrajnimi postopki izterjave terjatev.

Ocena

Call Now ButtonPOKLIČITE